Duurzaam Westland

Doe mee aan de Groen en Doen wedstrijd!

25-02-2016

De 50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je twaalfde!
Alle basisscholieren en kinderopvanggroepen in Westland en Hoek van Holland kunnen meedoen aan de Groen en Doen wedstrijd. Deze wedstrijd loopt tot en met juni 2016 en draait om het opdoen van bijzondere natuurervaringen. Daardoor is iedereen sowieso al een winnaar! Maar degene die dit op de beste, leukste en origineelste manier kan ‘bewijzen’ maakt ook nog kans op mooie prijzen.

De '50 dingen'
WNME en haar partners hebben een lijst (pdf, 4mb) gemaakt van 49 natuurervaringen. De 50e mogen de deelnemers zelf invullen en wordt naar originaliteit gewaardeerd. Alle 50 dingen moeten bewezen worden d.m.v. een foto of video. De ‘bewijzen kunnen via de ‘Groen en Doen facebookpagina’ geüpload worden, of aan het einde in een fotocollage of filmpje worden aangeboden.

Aanmelden en uitreiking
De deelnemers kunnen zich opgeven via ACMJutte@gemeentewestland.nl. In juni 2016 vindt de prijstuitreiking tijdens de Nationale Tuinweek en Healthy Food Movement plaats. De hoofdprijs bestaat uit een supernatuurtuin voor op het speelplein. Ook zijn er een tweede en derde prijs. Daarnaast gaan alle deelnemers sowieso niet met lege handen naar huis.

Ontstaan van Groen en Doen
De wedstrijd Groen & Doen is een vervolg op de wedstrijd 'Heel Westland snijdt, kookt en bakt' in 2015 en het opzetten van moestuinen op schoolpleinen in 2014. Dit vond plaats in het kader van de Nationale Tuinweek.

Groei & Bloei Westland, WNME en Van Alphen Olsthoorn hoveniers namen in 2014 het initiatief om scholen te motiveren hun schoolplein te vergroenen en kinderen kennis te laten maken met groen/tuinieren/de natuur. Als middel is daarvoor een opdracht met wedstrijdelement gebruikt. In het eerste jaar zijn scholen en BSO's uitgedaagd om in het kader van (school)tegel eruit, (moestuin)plant een moestuin aan te leggen. Het aanleveren van een recept met producten uit de moestuin was een logisch vervolg hierop.

Dit jaar wilden de participerende organisaties aangevuld met Rabobank, Rijk Zwaan, Duurzaam Westland, Healthy Food Movement en WOS het initiatief nog breder trekken, zodat meer scholen en kinderopvangorganisaties mee gaan doen.

« terug